Şub 09

Konut Satışlarında Çifte Vergi

Oca 15

Elektrikteki Kayıp-Kaçak Basın Açıklaması

Aşağıda imzası bulunan Tüketici Örgütler Taksim Hill Otelde bir araya geldiler. Özellikle tüketicilerden haksız yere alındığı üst mahkemelerce karar bağlanan elektrikteki kayıp-kaçak bedelleri üzerine yapılan toplantı sonucu ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısı metni aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Ayrıca toplantıdan bu birlikteliğin devam ettirilerek Tüketici Çalıştayları düzenlenmesi, Tüketiciyi Koruma Hareketinin her alanda güçlü bir şekilde devam ettirilmesi kararı çıkmıştır.

BASIN AÇIKALMASI

(Aşağıda isimleri bulunan Tüketici Örgütleri yöneticileri ve Tüketici vatandaşlarımızın                                           temsilcileri olarak, yaptığımız toplantı sonucu ortak görüşlerimizdir)

Tüketici Örgütlerinin neredeyse tamamını temsil eden yöneticileri olarak ve üst Kurularımız olan üç Federasyonun üçünü de temsil eden Yöneticileri olarak bir araya geldik. Yaklaşık iki saat Tüketici sorunları ve özel olarak kayıp kaçak sorunu üzerinde tartışarak ortak bir tutum benimsedik.

Değerli Medya temsilcileri, sizler Kayıp Kaçak sürecini biliyorsunuz. Ancak, bu konuda öyle bir karmaşa yaratıldı ki, Vatandaşlarımızı aydınlatmak için, Kayıp- Kaçak sürecini kısaca özetlemek istiyoruz.

Ara 10

Tüketici Gündemi!

Kayıp kaçağın vatandaşa faturası 50 milyar TL

Tüketicilerin elektrik faturalarının % 14’ünü kayıp kaçak ücreti olarak ödediğini belirten TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Başkanı Haşmet Atahan, 30 milyon aboneden haksız yere alınan rakamın en az 25 milyar ile 50 milyar TL arasında olduğunu söyledi.

kayip-kacagin-vatandasa-faturasi-50-milyar-tl-5160826

Ara 09

Şubelerden Haberler

Haberin içeriğini görmek için lütfen üzerini tıklayınız.
9’uncu temel hak: Ulaşım
DEVLET BANKASI CİDDİYETİ NEREDE?
Kent Konseyi bilgilendirme toplantısı
TÜKO-DER: Yurttaşlar dünyanın en yüksek vergisini ödüyor
Tüketicilerden vergi isyanı
ERZURUM TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİNDEN “BİLİNÇLİ TÜKETİCİ” SEMİNERİ

Ara 08

Basın Açıklamları / Kampanyalar

May 21

YAPTIRMAYIN!

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gebze Şube Zeki Fettah tüketicileri taksitli satışlar konusunda uyardı. Fettah, vadeli alışveriş yapan tüketicilerin tek senet tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Gebze Haberi

tukoder_taksitli-satislarda-tek-sen

May 18

TÜKODER BALIKESİR ŞUBESİ BERGAMA-ÇANDARLI-DİKİLİ-AYVALIK 3. KÜLTÜR GEZİSİ

Tükoder Balıkesir Şubesi olarak yönetimiz kurulumuzca düzenlediğimiz Bergama-Çandarlı –Dikili- Ayvalık 3. Kültür Gezimizi üyelerimizin ve diğer tüketicilerimizin katılımıyla 9.Mayıs tarihinde gerçekleştirdik. Ege bölgesinin tarihi ve mitolojik geçmişinin yer aldığı ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından belirlenen ve dünya çapında koruma altına alınan kültürel ve doğal varlıklardan oluşan Dünya Mirasları listesinde, Bursa Cumalıkazık ile birlikte 13. olarak giren Bergama’yı rehber eşliğinde gezerek tarihimizi yerinde görmek istedik.

May 05

Flaş ve son dakika diye satılan üründen uzak durun

Tüketici Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Gülçin Tonguç, vatandaşları televizyonlarda yapılan ‘flaş’ ve ‘son dakika’ reklamlarına kanmamaları konusunda uyardı. Tonguç, bu tür satışlarla ilgili kendilerine çok başvuru geldiğini ve vatandaşların mağdur unu söyledi.

image Bu girişin kalanını oku »

May 05

Tüketici hakemi dibe vurdu!

TÜKODER Disiplin Kurulu Başkanı Şükran Eroğlu, tüketici hakem heyetlerinde 3 milyonu aşkın tüketici şikayet dosyasının beklediğini söyledi. Eroğlu, “Yer yok, masa yok, raportör yok. Sistem çöktü” dedi

tuketici-hakemi-dibe-vurdu

Nis 20

TÜKODER’E TEŞEKKÜR BELGESİ

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Erzurum Şube Başkanı Gamze İspirli’ye Palandöken Kaymakamlığı tarafından teşekkür belgesi verildi.

tukoder_tesekkur1

İspirli, Palandöken Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetindeki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi almaya hak kazandı.

Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş imzalı teşekkür belgesinde şu ifadelere yer verildi.

“Tüketiciyi Koruma Derneğindeki göreviniz uhdenizde kalmak kaydıyla, kaymakamlığımız ilçe tüketici hakem üyesi olarak görev yaptığınız süre içerisinde ve özellikle 2014 yılında 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında kanun gereği tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıkların çözülmesi amacıyla, ilçemizde ikamet eden 13 bin 336 başvurunun sonuçlandırarak, karara bağlanması ve verilen kararların imzalanması hususunda göstermiş olduğunuz disipline dayalı öz verili ve başarılı çalışmalarınız tarafımdan memnuniyetle müşahede edilmiştir. Bu vesile ile katkılarınız için size çok teşekkür ediyor, çalışma hayatınızdaki başarılarınızın devamını diliyorum’

Kaymakam Karakuş’un tüketici hakları konusunda duyarlı bir bürokrat olduğunu belirten TÜKODER Başkanı İspirli, “Sayın kaymakamımıza sivil toplum kuruluşlarını onure eden çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Tüketici hakem heyetleri tüketici haklarının korunması açısından son derece önemli bir yere sahip. Yaklaşık 10 yıldır il hakem heyeti başta olmak üzere çeşitli tüketici hakem heyetlerinde görev aldım. Verilen kararların yaklaşık yüzde 90’ı tüketici lehine çıkıyor ve bu durum bizleri memnun ediyor. Tüketici derneklerinde fahri olarak çalışmak önemli bir toplum görevi ve biz bu önemli görevin bilincindeyiz. Tüketici haklarının gelişmesine katkı sağlayan, bu alanda gösterilen özveriyi ödüllendiren kaymakamımızın bu duyarlı tutumun örnek olmasını istiyoruz.” dedi.

İspirli, sivil toplum kuruluşlarının toplumun gelişmesinde önemli katkıları olduğunu belirterek, TÜKODER olarak, toplumu bilinçlendirme yönündeki eğitim çalışmalarına yoğunlaştıklarını ifade etti.

Nis 14

Bıktıran reklam mesajları bitiyor, yeni bir uyarı var

Tüketici Koruma Derneği Başkanı Sülahi Özalp, 1 Mayıs tarihinden itibaren telefonlara, e-posta kutularına izinsiz reklam mesajının gönderilemeyeceğini söyledi.

tukoder_biktiran-reklam-mesajlari-bitiyor

Tüketicinin izni dışında Reklam ve pazarlama mesajı gönderenlerin önce uyarılacağını daha sonra ise 50 bin liraya kadar ceza verileceğini belirten TÜKODER Başkanı Özalp, “Abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın otomatik arama makineleri, fakslar, elektronik posta, kısa mesaj gibi elektronik haberleşme vasıtalarının kullanılması suretiyle doğrudan pazarlama, siyasi propaganda veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla istek dışı haberleşme yapılamayacak” dedi.

NUMARASINI VEREN ONAYLAMIŞ SAYILACAK

Alıcının kendisiyle iletişime geçilmesi amacıyla iletişim bilgilerini vermesi halinde, mal ve hizmetlere ilişkin değişiklik ile ticari elektronik iletiler için ayrıca onay alınmayacağını belirten Tükoder Başkanı Sülahi Özalp şunları söyledi:

“Başka bir deyişle, herhangi bir mağazada tüketicinin iletişim bilgilerinin alınması, onay alınması anlamına da gelecek. Esnaf ve tacirlere önceden onay alınmaksızın ticari elektronik iletiler gönderilebilecek. Alıcılar diledikleri zaman, hiçbir gerekçe belirtmeksizin ticari elektronik iletileri almayı reddedebilecek. İşletmeciler; kendi sundukları hizmetlere ilişkin olarak abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın elektronik haberleşme vasıtalarının kullanılması suretiyle doğrudan pazarlama veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla istek dışı haberleşme yapamayacak. İşletmeler, siyasi propaganda faaliyetinde de bulunamayacak. İzinsiz SMS yasağının başlamasına çok az bir zaman kala, şirketlerin tüketicilerden onay yarışı da hız kazandı.

BU VAATLERE KANMAYIN

Firmalar, elektronik posta adresi veya cep telefonu numarası bulunan tüketicilere ulaşarak, SMS’e izin vermeleri için çekilişle cep telefonu, tablet, dizüstü bilgisayar gibi ürünler teklif ediyor. Firmalar en ucuz reklam yöntemi olan SMS ve e-posta göndermeye devam etmek için bugünlerde tüketicileri SMS yağmuruna tutuyor. Çekilişle bazı ürünler vereceklerini beyan ediyor, adeta rüşvet teklif ediyor. Tüketicilere bu vaatlere kanıp istenmeyen mesaja izin vermemelerini tavsiye ediyoruz.”

Nis 03

TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ GEBZE ŞUBESİ GENEL KURULU

Tüketiciyi Koruma Derneği Gebze Şubesi, Olağan Genel Kurul Toplantısı; aşağıdaki tarihte, aşağıdaki saat ve yerde, aşağıdaki gündemle yapılacaktır. Toplantı için çoğunluk sağlanamadığı takdirde, 19 Nisan 2015 günü, aynı yerde ve aynı saatte yapılacaktır.

Toplantıya katılmanızı önemle rica ederiz.

Tüketiciyi Koruma Derneği Gebze Şubesi

*TOPLANTI TARİHİ…: 12 Nisan 2015 (Pazar Günü)

*TOPLANTI SAATİ….: 11.00’te

*TOPLANTI YERİ…….: Dernek Merkezimiz

*TOPLANTI GÜNDEMİ

1- Açılış ve saygı duruşu

2- Divan Heyetinin seçimi

3- Yönetim Kurulu Çalışma Raporu, Bilanço ve Gelir –Gider raporlarının okunması

4- Raporlar üzerinde görüşmeler

5- Yönetim Kurullarının ibra edilmesi

6- Gelecek dönem Tahmini Bütçenin görüşülerek karara bağlanması

7- Şube Başkanı, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu asıl ve yedek üyeleri ile Genel Merkez Kurul Delegelerinin seçimi

8- Dilek ve kapanış

Mar 30

EDİRNE ŞUBESİ GENEL KURUL TOPLANTISI

Sayın Üyelerimiz;

Tüketiciyi Koruma Derneği Edirne Şubesi, 1.nci Olağan Genel Kurul Toplantısı; aşağıdaki tarihte, aşağıdaki saat ve yerde, aşağıdaki gündemle yapılacaktır. Toplantı için çoğunluk sağlanamadığı takdirde, 19 Nisan 2015 günü, aynı yerde ve aynı saatte yapılacaktır.

Toplantıya katılmanızı önemle rica ederiz.

Tüketiciyi Koruma Derneği Edirne Şubesi

*TOPLANTI TARİHİ…: 12 Nisan 2015 (Pazar Günü)

*TOPLANTI SAATİ….: 14.oo’te

*TOPLANTI YERİ…….: DİSK Edirne Şubesi, Abdullah BAŞTÜRK Toplantı Salonu, Merkez/EDİRNE

*TOPLANTI GÜNDEMİ………..:

1- Açılış ve saygı duruşu

2- Divan Heyetinin seçimi

3- Yönetim Kurulu Çalışma Raporu,Bilanço ve Gelir –Gider raporlarının okunması

4- Raporlar üzerinde görüşmeler

5- Yönetim Kurullarının ibra edilmesi

6- Gelecek dönem Tahmini Bütçenin görüşülerek karara bağlanması

7- Şube Başkanı,Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu asıl ve yedek üyeleri ile Genel Merkez Kurul Delegelerinin seçimi

8- Dilek ve kapanış

Mar 24

ERZURUM TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİNDEN “BİLİNÇLİ TÜKETİCİ” SEMİNERİ

Ervak’tan üyelerine bilinçli tüketici semineri

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) tarafından üyelerine bilinçli tüketici semineri verdi.

tukoder_bilincli

Mar 23

TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ GÜNGÖREN ŞUBESİ AÇILDI

Güngören şubesi 19 Mart 2015 tarihinde İstanbul İl Dernekler Müdürlüğüne müracaat ederek şube kuruluş işlemlerini bitirmişlerdir. Tükoder ailesine Güngören Şubesi de katılmıştır. İlk yönetim kurulu toplantısını 21 Mart Pazar günü yaparak görev dağılımlarını yapacak olan şubemiz aynı toplantıda çalışma programlarını oluşturacaklar.

19 Mart 2015 perşembe akşamı Bağcılar Meydanda Tüketici Hakları Haftası nedeniyle elektrikte kayıp-kaçak konusunu da içeren basın açıklaması yapıldı. Yürüyüş yolunda bildiri dağıtıldı. Katılım ve halkın ilgisi iyiydi, başarılı bir eylem oldu.
Şubemiz örgütlü bir tüketici hakları mücadelesi için Güngören halkını derneğimize üye olmaya çağırıyor.
19119_737201703067627_6409659938382598708_n

Eski yazılar «